Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Звернення нового Президента ВМГО «Дебатна Академія»

Шановне дебатне товариство!

Я вдячна членам ВМГО «Дебатна Академія» за довіру, яку вони висловили обравши мене Президентом організації. Мені приємно і в той же час дещо боязно, що в такий непростий для Організації час на мене покладено таку відповідальність. Я впевнена, що ваша підтримка, наші спільні зусилля та взаємодопомога, стануть найважливішим внеском у подальший успішний розвиток Академії! Заради цього, я прийняла рішення вже найближчим часом після закінчення навчання повернутися до Києва.

Я хочу окремо подякувати Олександрі Матвійчук, яка відгукнулась на мій відкритий лист, підписаний близько 200ма дебатерами з усієї України, та увійшла до складу Наглядової Ради ВМГО «Дебатна Академія».

Сьогодні я згадувала ті часи, коли ми вийшли з установчої конференції Академії в Києві, сповнені натхнення та сподівань; як разом із Костянтином Задоєю їздили в Дніпропетровськ аби «привезти» туди дебати; як вперше організували Літню Дебатну Школу; з якими труднощами та вірою запроваджували такі вже зараз великі й потужні турніри як «Серце Києва», «ФАЙР», «Київ Оупен»; успішно почали розвивати дебатні клуби… Цей невичерпний перелік наших досягнень говорить про те, скільки сил, роботи й нервів ми вклали в діяльність Академії протягом цих п’яти років, і якою успішною вона завдяки цьому стала. А теперішня ситуація каже про те, скільки ще зусиль нам треба докласти, щоб зробити її ще кращою.

На даний час ми завершили етап становлення організації: проводимо якісні щорічні дебатні заходи, відомі в Україні й поза її межами, маємо багато прихильників, визнані в молодіжному русі України. Наша головна мета наразі – закріпити здобутки й вийти на якісно новий рівень.

Перехід на новий рівень розвитку зазвичай є болючим та непередбачуваним. Це чимось нагадує виховання дитини. У нашому випадку, ми виплекали власну, подарувавши їй безліч нашого часу та сил. Ми всі покладали на неї великі надії, тому навіть тимчасова «хвороба», якою б знеохочуючою вона не була, не дає нам права відмовитись від свого творіння, відвернутись від нього, чи його загубити через власну слабкість. Ми маємо бути сильними!

Наразі нам необхідно сконцентруватися на вирішенні першочергових стратегічних завдань: закінчення юридичного оформлення організації, налагодження роботи із членами, вироблення ефективної інформаційної політики, внутрішня розбудова організації відповідно до вимог Статуту, розвиток методичної роботи, формування стратегічного бачення та місії організації. Це все дозволить нам вже з осені планувати та провадити традиційні та нові проекти та заходи.

Багато притч розповідають про те, що сила в єдності. Багато філософів відзначали, що всі зміни відбуваються на краще. Тому я закликаю дебатну спільноту об’єднатися для того, щоб привнести якісні зміни в ВМГО «Дебатна Академія», підтримати її, та допомогти перейти на новий рівень, який відповідатиме нашим потребам та здійснить наші сподівання. У нас уже є потужний фундамент, тож давайте будувати на ньому наше інтелектуальне й громадянське майбутнє!

Президент ВМГО «Дебатна Академія»,
Кіра Шиманська




Коментування цієї статті закрите.