Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Президент України привітав учасників FIRE

     28 березня в Харківському національному педагогічному університеті відбулося урочисте відкриття Міжнародного дебатного турніру «FIRE», який проходить за сприянням народного депутата України Лесі Оробець.

     Як відзначила Олександра Матвійчук, Президент ВМГО «Дебатна Академія», проведення міжнародного дебатного турніру в Україні переконливо засвідчує, що на сьогоднішній день український дебатний рух вийшов на якісно новий міжнародний рівень.

     На відкритті найбільшого за дебатну історію України студентського дебатного турніру зібралися команди із України, Росії, Білорусії та Казахстану. Після дебатної майстерні та демонстраційної гри, учасники знайомилися і ділилися своїми враженнями. Саме тоді з’ясувалося, що команда з Санкт-Петербургу, щоб взяти участь у Турнірі, добиралася до Харкова автостопом.

     Учасників турніру привітали Сергій Наумов - керівник програми «Дебати» в Санкт-Петербурзі, член Ради Директорів Міжнародної Дебатної Освітньої Асоціації (Росія), Руслан Півнєв - керівник дебатного клубу «Точка зору» (Білорусія), Кінаятов Нурсултан - спікер дебатного клубу «Оратор» (Кахазстан), Роман Мельник, Президент Харківського Відділення ВМГО «Дебатна Академія», Голова Оргкомітету Турніру (Україна), який побажав учасникам цікавих, емоційних та змістовних дебатів та застеріг присутніх у палких дебатних баталіях не відступати від принципу толерантності.

     Однією сенсаційною новиною для усіх присутніх стало привітання Президента України Віктора Ющенка. Нижче наводиться текст.

     Учасникам і гостям
     Міжнародного дебатного турніру
     «FIRE»

     Шановні друзі!

     Вітаю учасників та гостей інтелектуально-риторичної дебатної гри, які зібралися на гостинній землі Слобожанщини.

     Бажаю кожному з вас гідно продемонструвати своє вміння аналізувати і переконувати, виявляти сильні та слабкі сторони тих чи інших тез, давати оцінку фактів і наслідків з точки зору їх ефективності.

     Нехай сьогоднішня зустріч зміцнить взаємоповагу й толерантність до протилежних думок та сприяє вашій подальшій реалізації.

                                                                       Віктор Ющенко




Коментарі [40]

— Кіра · кві 05, 10:56

Шановні! Я вас вітаю! Це прекрасно! =)