Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Літо, сонце, море... дебати о_О

     ВМГО «Дебатна Академія» за сприяння ВМГО „Фундація Регіональних Ініціатив" запросили молодь із різних регіонів України взяти участь у Всеукраїнські літній дебатній школі, яка відбувалася з 11 по 15 серпня у м. Бердянськ, на базі Бердянського державного педагогічного університету.

     Ознайомитись з правилами дебатів, вдосконалити свою майстерність та навички гри, конструктивно та весело пограти в дебати, обговорити методично-організаційні питання дебатного руху в Україні та отримати море задоволення від спілкування з друзями й однодумцями під ласкавим сонцем та серед природи берегів Азовського моря зібралися дебатери з Києва, Харкова, Донецька, Дніпропетровська, Львова, Житомира, Вінниці, Кіровограда, Одеси, Бердянська, Токмака… Всього в заходах школи взяло участь 63 хлопців та дівчат.

     Було проведено ряд тренінгів з правил Британського формату парламентських дебатів, командної гри; наради з регіонального розвитку, суддівства та розвитку шкільних дебатів в Україні. На заходах школи виступали почесні гості - Олександр Солонтай, Голова ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив», та Андрій Єременко, Голова ВМГО "Спілка молодих політологів України".

     Учасники взяли участь у двох турнірах: з фан-дебатів «Підсліпуватий Амур» та на тему «Економіка» за правилами Британського формату Парламентських дебатів.

     Переможці турніру «Економіка» – команда „Яка вам різниця?" (Роман Мельник з Харкова та Олена Садома з Хмельницького ), фіналісти – команди „Екстрім" (Тамара Комісарова з Донецька та Ілля Зискунов з Бердянська), „No Namerz" (Михайло Рудаков та Ігор Величко з Донецька), „Їжачки" (Олександр Купрієнко та Кирило Кожемякін з Дніпропетровська).

     Переможці фан-дебатів „Підсліпуватий Амур" – команда „Їжачки".

     Фіналісти – „Світло" (Марія Кравчук з Києва та Олена Садома з Хмельницька),

     "No Namerz", "Мой хозяин" (Євген Сакало та Олексій Безцінний з Харкова).

     Проведення школи стало можливим завдяки підтримці Українського Фонду підтримки реформ (керівник – Ігор Олексійович Гринів). Також Всеукраїнська молодіжна громадська організація висловлює подяку ректору Бердянського державного педагогічного університету Василю Васильовичу Крижку та керівнику громадської організації «Молодіжний клуб „Співдружність» (м.Бердянськ) Марині Едуардівні Масютіній.



Коментарі [25]