Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

В УКРАЇНІ ЗАПОЧАТКОВАНО МІЖНАРОДНИЙ ДЕБАТНИЙ ТУРНІР «KYIV OPEN»

      Міжнародний дебатний турнір «KYIV OPEN», який був організований ВМГО «Дебатна Академія», Українським Фондом підтримки реформ та Студентським парламентом юридичного факультету КНУ ім. Т. Шевченка за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

     У Турнірі зголосилися брати участь команди із Росії, Білорусії, Грузії, Туреччини, Словенії, Естонії, Хорватії. Приємно відзначити, що з-поміж 80 учасників турніру за почесний титул переможця турніру змагалися 10 українських команд, одна з яких уподовж трьох запеклих днів змагання виборола почесне право представляла нашу країну у фіналі змагання.

     За підсумками турніру до фіналу вийшли команди України, Росії, Туреччини та Білорусії. Упродовж захоплюючого дебатного раунду, який відбувався в урочистій залі Київського інституту міжнародних відносин, команди намагалися переконати суддівську колегію під головуванням відомого британського тренера Рідіана Моргана у тому, хто з претендентів на посаду Президента США найкраще відповідає принципам демократії та верховенства права.

     Впевнену перемогу здобула команда Туреччини, яка і отримала почесний кубок. Одягнені в українські вишиванки, вони після церемонії нагородження, випустили білого голуба в небо як символ народження в Україні міжнародного англомовного дебатного турніру. Найкращим промовцем за результатами рейтингу, що відслідковувався упродовж всього турніру, став Жбанков Максим (Білорусія).

     “Підтримка студентських дебатів та турнірів Координатором проектів ОБСЄ в Україні є одним з важливих напрямів впровадження проектів у сфері верховенства права, та спрямована на сприяння у формуванні демократичних цінностей і світогляду нового покоління українців”, -зазначила на урочистій церемонії нагородження Оксана Сироїд, менеджер проекту, Координатор проектів ОБСЄ в Україні.

     Учасникам дуже сподобався Турнір, осінній Київ, що подарував гарну сонячну погоду та … український борщ, як зізналася Даміян Вукич (Хорватія). За словами Роберт Устіяна, другого спікера команди-переможця Турніру, він був вражений високим рівнем організації Турніру, відтак обов’язково приїде на Kyiv Open у наступному році. Сергій Наумов (Росія), член Ради Директорів міжнародної організації «IDEA», відзначив особливу роботу Оргкомітету «який так турбується, що навіть балує учасників». Варто відзначити, що це стало можливим завдяки злагодженій роботі координаторів турніру Кіри Шиманської, Антона Дворєнкова, та Студентського парламенту юридичного факультету під головуванням Ілони Колотілової.

     «Дійсно, турнір вдався! Ми сподіваємося, що він стане ще одним кроком у підвищенні значення української молоді в Європі», - відзначила Олександра Матвійчук, Президент ВМГО «Дебатна Академія».

     Від імені усіх учасників організатори висловлюють особливу подяку І.О. Гринєву (Український Фонд підтримки реформ), Оксані Сироїд (Координатор проекту ОБСЄ в Україні), Л.В. Губерському (ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка), керівництву Київського інституту міжнародних відносин, а також Андрію Пристаї - Голові Студентського Парламенту КНУ ім. Т. Шевченко та Ілоні Колотіловій – Голові Студентського парламенту юридичного факультету.




Коментарі [5]