Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

КМДЛ: Осінь 2008

Шановні друзі!
     Київське міське відділення ВМГО „Дебатна Академія" запрошує Вас взяти участь у проекті „Київська Міська Дебатна Ліга: Осінь 2008", який відбувається за підтримки Міністерства освіти та науки України та Міністерства сім'ї, молоді та спорту України, і спробувати стати найкращим дебатером Києва!


Дебати

     Дебати – це популярна гра, яка має на меті розвиток інтелектуального та творчого потенціалу людини. Дебати мають давню історію. Більше сторіччя минуло від часу виникнення перших дебатів у США та Британії. Багато всесвітньо відомих політиків, бізнесменів та діячів культури були свого часу дебатерами: президенти США Вудро Вільсон, Франклін Рузвельт, Джон Кеннеді, Ліндон Джонсон, Ричард Ніксон, Джеммі Картер, Білл Клінтон, прем'єр-міністри Великої Британії Гарольд Макмілан, Едвард Хіт, Джон Мейджор, Маргарет Тетчер, президент Пакистану Беназір Бхутто, президент ПАР Нельсон Мандела, президент Куби Фідель Кастро. генеральний секретар ООН Кофі Аннан, телемагнат Тед Тернер, кіноактор Бред Пітт. На даний час дебатні клуби існують більше ніж у 7 0-и країнах світу (особливо розвинені дебати в англомовних країнах). Їхні учасники беруть участь у численних локальних, національних та міжнародних змаганнях. Найпрестижнішими серед них є Чемпіонат Світу з дебатів серед університетів та Чемпіонат Європи з дебатів серед університетів.


Правила дебатів

     Дебати не є звичайною побутовою суперечкою. Це дискусія, яка відбувається за формалізованими (інколи, навіть, жорстко формалізованими) правилами. І завдання команди полягає у тому, щоб переконати в своїй правоті суддю, дотримуючись цих формальних вимог.


     В Україні студенти грають в Британський формат Парламентських дебатів, а школярі – в Дебати Карла Поппера. Парламентські дебати є яскравим зразком змагання інтелекту, знань, аргументів та красномовства в уявному Парламенті. У Парламентських дебатах беруть участь 4 команди, дві з яких називаються Урядом, а дві інші – Опозицією.Вони обговорюють резолюцію раунду, тобто запропонована для дебатування тему, що оголошується за 15 хв. до початку раунду. Переможця раунду визначають судді.


Київська Міська Дебатна Ліга: історія
     Восени 2008 р. відбудуться вже четверті змагання Київської Міської Дебатної Ліги (КМДЛ). Ми пишаємося нашими переможцями:

     весна 2007 р. – Марія Дмитрук та Ольга Дем'янець (Національний університет „Києво-Могилянська Академія");

     осінь 2007 р. – Віталій Трушин та Петро Журавель (Київський національний університет імені Тараса Шевченка);

     весна 2008 р. – Назар Кундря та Катерина Куценко (Львівський інститут банківської справи);

     осінь 2008 р. – тут можуть бути Ваші прізвища.


Київська Міська Дебатна Ліга: Осінь 2008

     Восени 2008 р. КМДЛ складатиметься з двох частин та фіналу.


     Перша частина розрахована на новачків, які ніколи не брали участі в дебатах, що відбувалися за Британським або Американьским форматом Парламентських дебатів. Вона складатиметься з серії тренінгів (13 – 17 жовтня 2008) та Кубку Президента Дебатної Академії (18-20 жовтня 2008 р.).


     Орієнтовні місця проведення заходів у рамках першого етапу Ліги:

13-17 жовтня – офіс ВМГО „Дебатна Академія"

18 жовтня – Київський національний університет внутрішніх справ

19 жовтня – Київський університет права

20 жовтня (фінал турніру) – Міністерство освіти та науки України


     Другий етап складатиметься з двох відкритих турнірів (орієнтовно – листопад2008 р.), в яких можуть взяти участь як дебатери-новачки, так і дебатери, який мають значний досвід участі в дебатах.

     Фінал Ліги відбудеться на початку грудня 2008 р.


Чому варто стати учасником КМДЛ: Осінь 2008?
     КМДЛ: Осінь 2008 – це можливість:

 - дізнатися, що таке дебати;
 - навчитися грати в них;
 - вдосконалити свої дебатні навички;
 - постійно мати ігрову практику восени;
 - перевірити свої ораторські навички та ерудицію;
 - долучитися до дебатного руху в м. Києві;
 - знайти нових друзів;
 - гарно провести час у суботу;
 - дізнатися, що таке „дебатний адреналін";
 - зрозуміти, чому кожен другий президент США у ХХ ст. грав у дебати...


Погодьтеся, це унікальна можливість:)!


Як стати учасником КМДЛ: Осінь 2008?
     Щоб зареєструватися для участі в першій частині Ліги, Вам слід заповнити реєстраційну форму та надіслати її на електронну адресу kyivdebateclubua@gmail.com до 10 жовтня 2008 р. Реєстраційний внесок за участь у першій частині Ліги становить 25 грн.

     Реєстраційна форма доступна на сайті debate.org.ua. Також реєстраційну форму можна одержати, надіславши запит на адресу kyivdebateclubua@gmail.com.

     Про реєстрацію для участі в другій частині Ліги буде повідомлено додатково.



Коментарі [1232]

— Кира · жов 28, 08:30

О! Однохвамільці)))