Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Хочеш змінити світ, треба починати з себе…

7 квітня цього року представники ВМГО «Дебатна Академія» взяли участь у зустрічі мережі громадських організацій «Ініціатива Розмаїття», яка була присвячена обговоренню питань ксенофобії, расизму та нетерпимості в Україні.

На зустрічі була презентована доповідь В’ячеслава Ліхачева за результатами моніторингу «Ксенофобія в Україні – 2009р», але найбільше враження на всіх учасників зустрічі справили розповіді з перших уст. Представники національних громад Одеси та Харкова навели багато жорстоких прикладів прояву расизму в Україні, з якими вони стикаються в особистому житті.

«Більшість із нас не замислюється над тим, як живеться цим людям, людям, для яких в силу різних причин Україна стала другою Вітчизною, – відмічає учасниця зустрічі Вікторія Мамлига (прес-центр ВМГО «Дебатна Академія»). І тільки після таких зустрічей починаєш замислюватися, в чому звинувачують цих людей, які відрізняються від нас тільки кольором шкіри, расою тощо. Чи це, насправді, є нічим іншим ,як пошук ом простої відповіді на складні питання?».

Хочеш змінити світ, треба починати з себе…

Представництво Міжнародної організації з міграцій в Україні Ініціативи Розмаїття оголошує конкурс «Підтримай Розмаїття», метою якого є попередження ксенофобії, расизму та сприйняття толерантності до інших націй і культур. ВМГО «Дебатна Академія» планує приймати участь у цьому конкурсі та подати свій проект.


Отже, якщо ти маєш якісь ідеї, думки або пропозиції щодо цього проекту, до 12 квітня чекаємо твоїх пропозиції на електронну пошту sekretariat@debate.org.ua.


Довідково:

Ініціатива Різноманіття – мережа громадських організацій, яка пропагує захист людської гідності та добробут мігрантів, біженців і нетрадиційних меншин України. На сьогоднішній день Ініціатива різноманіття нараховує понад 50 міжнародних, неурядових, державних та комерційних організацій, а також представників дипломатичних місій та інших зацікавлених осіб.




Коментування цієї статті закрите.