Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Другий Щорічний Всеукраїнський Дебатний Турнір „Серце Києва”

     З 30 листопада до 2 грудня 2007 року в м. Києві Всеукраїнська молодіжна громадська організація "Дебатна Академія" проводила Другий щорічний Всеукраїнський дебатний турнір «Серце Києва» на тему «Верховенство права», який по праву може називатися одною з найголовніших дебатних подій року в Україні.

     Упродовж трьох днів більше 100 учасників турніру пройшли суддівську нараду та тренінг з риторики; прослухали лекцію директора Української Гельсінгської спілки Володимира Яворського про верховенство права; відіграли або відсудили 4 відбіркових раунди, чвертьфінали, півфінали, та фінал; розважились на дебатній вечірці; відчули неповторну атмосферу міста з палаючим серцем і, звичайно, море дебатного адреналіну.

     Вдруге, головним партнером турніру стала Організація з безпеки і співробітництва в Європі. Також партнерами проекту виступили Інститут політичної освіти, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Студентська рада Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка, Студентські парламенти юридичного факультету та Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а також Міжнародний благодійний фонд «Смолоскип».

     Турнір проводився українською мовою за правилами Британського формату парламентських дебатів. Теми, на які дискутували учасники – чи повинні громадяни мати право голосувати «проти всіх»; чи повинен Омбудсмен обиратися виключно народом; чи доцільно було б накласти мораторій на внесення змін до Конституції України, та інші.

     Старшими суддями турніру дебатери були Олександр Мамуня та Костянтин Задоя.

     У фіналі командам Уряду вдалося довести, що Опозиція повинна мати право на «ветування» рішень Уряду, які стосуються зміни законодавства про ЗМІ та свободи слова. Так переможцем турніру стала команда «Техно» у складі Костянтина Коровіна та Сергій Кучко, м. Харків. Почесне друге місце зайняла команда НаУКМА в складі Ольги Дем’янець та Марії Дмитрук. Найкращий спікер турніру – Марія Кравчук, студентка КПІ, м. Київ. Можливо, через певний час вони стоятимуть біля реальної парламентської трибуни.

     Президент Асоціації правників України Сергій Коннов та член Правління АПУ Олег Макаров підтримали талановиту молодь та подарували переможцям книги про верховенства права з особистим підписом їх автора - екс-міністра юстиції України Сергія Головатого.



Коментарі