Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Проблему безпеки дітей в мережі Інтернет вирішують у школах

      22 вересня 2008 року у Дніпропетровській середній школі № 6 (вул. Робоча, 64) пройшла перша дебатна гра в рамках серії заходів, які є складовою частиною програми Microsoft «Безпека дітей в Інтернет» і проводяться у Дніпропетровському регіоні волонтерами громадської організації «Школа Рівних Можливостей» спільно з представникам Дніпропетровського відділення ВМГО «Дебатна Академія».

     Діти і молодь – лідери серед користувачів мережі Інтернет. Вони відвідують чати, використовують для спілкування веб-камери та мобільні телефони, грають в комп’ютерні ігри у школі, вдома, в Інтернет-кав’ярнях тощо. Ці технології пропонують великі можливості, але у той же час можуть бути небезпечними. Зокрема, існує загроза сексуальної експлуатації та дитячої порнографії, а також можливість для збочинців глумитися над фотографіями чи повідомленнями дітей.

     Програма «Безпека дітей в Інтернет» передбачає послідовну та всебічну роботу з дітьми шкільного віку та включає цілий ряд заходів, спрямованих на навчання дітей, вчителів та батьків правилам безпечного користування Інтернетом.

     Інформаційні кампанії, дебатні турніри, сучасні арт-технології, форум-театр та Гендерний інтерактивний театр – це все буде використано в роботі з безпеки дітей в Інтернет волонтерами Школи Рівних Можливостей.

     Перша дебатна зустріч проекту була присвячена міжнародному дню миру (21 вересня). Генеральною Асамблеєю ООН цей день проголошений як день відмови від насильства і припинення вогню у всьому світі. Всім країнам було запропоновано утримуватися в цей від проведення військових дій.

     Тема Дебатів:
Інтернет-ігри призводять до агресії у дітей

     Проблему аналізували команди середньої школи № 6 та середньої школи № 9.  Перемогли у дискусії представники 6-ї школи Григорян Гаяна та Циб Сергій, які аргументовано довели, що інтернет-ігри підвищують рівень агресії у дітей.
 




Коментування цієї статті закрите.