Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Дебатуючи - інтегруйся!

     Дебатна Академія продовжує пошуки нових горизонтів для використання технології «дебати». Цього разу її випробували як інструмент інтеграції національних меншин в суспільно-політичне життя.
     23-24 листопада та 20-21 грудня було проведено Семінари з дебатної майстерності в Ужгороді та Золотоноші (Черкаська область). Учасники та учасниці дізналися про особливості дебатів як освітньої технології, відчули присмак справжнього парламентаризму - за допомогою Британського формату парламентських дебатів, опанували основи ораторської майстерності. Окрім того, протягом двох днів учасники та учасниці семінару спільно обговорювали різноманітні теми та просто спілкувалися. І це тим більше важливо, з огляду на те, що серед учасників заходів була значна частина представників місцевих ромських громад. Молодь дебатувала на теми «Підвищує футбол рівень расизму чи ні?», «Чи може ромська молодь впливати на формування молодіжної політики в Україні?», «Чи потрібно запровадити подвійне громадянство в Україні?» та інші.
     У відгуках новоспечені дебатери відзначають, що після семінару змогли поглянути на світ публічної комунікації трішки під іншим ракурсом. «Тепер я зовсім іншим поглядом дивлюсь на розмови політиків, різноманітні суперечки та дискусії загалом», - говорить Тарас Сов’як. Проте головне – те, що дебатування – це не суто теоретичні знання, а дуже практична річ, яка знадобиться кожному. Микола Бурмек-Дюрі каже: «Мені особливо сподобався блок про дебатну майстерність, адже отримані навики мені стануть у нагоді в університеті, а надалі – як майбутньому юристу. Після семінару читаю посібник, який нам роздавали на семінарі». 
     Важливим для інтеграції в суспільно-політичне життя України є обговорення актуальних для нашої країни тем. «Два дні минули в пошуках та відповідях на різні теми, які були поставлені перед майбутніми дебатерами. Загалом, це непогана стартова площадка, щоб спробувати себе в ролі дебатера» - зазначає Марта Приріз, учасниця семінару.
     Організатором цих семінарів виступила ВМГО «Дебатна Академія» за фінансової підтримки програми «Рома України» МФ «Відродження» та у партнерстві із Благодійним фондом інформаційних та освітніх ініціатив «Розвиток», Закарпатським Громадським Центром та ЧОГО «Народна довіра Черкащини».



Коментування цієї статті закрите.