Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Харківська дебатна школа

     6-7 березня дебатний рух Харкова "прокинувся від зимової сплячки". Протягом 2 днів в Харківському національному економічному університеті пройшла перша Дебатна школа. Тренерами на школі виступали: Дмитро Пєвнєв, Олексій Пономар та Олександр Тучков.

     Дебатна школа розпочалася з презентації дебатного руху Харкова та колективного формування образу ідеального дебатера. Що цікаво, після довгого списку таких якостей ідеального дебатера, як уміння справляти враження на публіку, почуття часу та критичне мислення, неназваним залишилось знання правил гри. Саме ця вступна частина виявила, наскільки мало уваги приділяють гравці основним правилам. Саме тому впродовж свого навчання у Школі учасники в першу чергу розглянули теоретичні основи дебатів, побудови кейсів та аналізу, пошуку інформації, а вже потім застосовували отримані знання на практиці. Також експерти Дебатної школи поділилися своїм досвідом, в тому числі розповіли про такі рідкісні випадки, як зміна інтерпретації в процесі гри.

     По завершенню учасники відзначили, що Дебатна школа з її системним підходом до розгляду всього процесу дебатів дала величезний обсяг знань, тактик і прийомів, які вони зможуть ефективно застосувати в майбутньому Міжнародному дебатному турнірі "FIRE", який пройде 26-28 березня у Харкові.

Тетяна Рябченко,
прес-секретар ХВ ВМГО "Дебатна академія"



Коментарі [2]