Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Дебатери на Травневій волонтерці в Уніжі

     Поєднати проведення міжнародного дня праці із самою працею  по облаштуванню громадського табору на Десні із поглибленим самовдосконаленням? Дуже просто! Вперше дебатери ВМГО «Дебатна Академія» презентували дебати як форму роботи із молоддю в рамках громадського блоку більше ніж для 50-ти учасників мегаволонтерки в Уніжі, відомої в Україні як територія форматності.

     Презентація дебатів як інструменту активізації молоді викликала бурхливу дискусію серед учасників. Найбільш усім запам’ятався наступний епізод. «Мав я досвід перетину з дебатерами, - зізнався один із учасників. – Дуже нагадують мені мавп з гранатами. Впевнено говорити з переконливим виглядом вони вже можуть, а реального змісту та справжніх знань бракує».

     «Процес перетворення «мавпи з гранатою» на свідомого активного громадянина і справді тривалий, - віджартувалася тренер Олександра Матвійчук. – А якщо серйозно, то таке дійсно трапляється, якщо використовувати такий інструмент як дебати виключно як гру. Цю просту прерогативу ВМГО «Дебатна Академія» залишає усім бажаючим, а самі ми запрошуємо усіх вирішувати питання іншого порядку складності. Ми застосовуємо дебати як інтерактивно-освітню технологію, це значно складніше, бо має на меті змінити поведінку людини відповідно до того, що вона думає і говорить.  З іншого боку,  і ви маєте знаєте, як саме дати відповідь «мавпі з гранатою», можливо вам варто трохи повчитися на заходах ВМГО «Дебатна Академія».


Коментарі [27]