Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

В Україні відбувся найбільший за всю історію дебатний турнір.

29-30 листопада 2008 р. у славетному місті Києві відбувся Третій щорічний всеукраїнський дебатний турнір „Серце Києва”. Упродовж двох днів команди із різних регіонів нашої країни змагалися за право стати володарями кришталевого серця. 

У фінальному раунді в запеклому протистоянні зійшлися досвід та молодість, а саме: команди „16.12” (Дар’я Журавська, Данило Грачов), „Вусаті дядьки” (Олексій Яценко, Олександр Мамуня), „Пара рваних кед” (Дмитро Певнєв, Олександр Тучков) та „Конфедерація” (Андрій Атрощенко, Микола Осійчук). За рішенням суддівської колегії переможцем турніру стала харківська команда „Пара рваних кед”, які отримали грошову винагороду від професійного дебатера, народного депутата України Лесі Оробець. Таким чином Саша і Діма свою перемогою у досвідчених та титулованих команд ще раз переконливо продемонстрували, яку велику роль в дебатах відіграє мотивація та віра в себе. Так тримати хлопці!

Найкращими промовцями турніру стали:

Тамара Бабакова („Мывсеумрём”)

Дар’я Журавська („16.12”)

Анна Каневська („Мывсеумрём”)
 

Як бачимо, список найкращих промовців яскраво свідчить, що проблеми гендерної нерівності в дебатах немає:)

Крім того вперше за історію турніру за результатами зворотнього зв’язку з командами та проведеного тестування було визначено найкращого суддю турніру. Ним став Сергій Кучко (м. Харків). Скажемо стисло – відзнака знайшла найдостойнішого!

Однак, не лише цими подіями запам’ятається „Серце Києва – 2008”. Турнір став найбільшим в історії українських дебатів! Адже до цього часу в жодному дебатному змаганні на території України не брали участь відразу 69 команд! Це своєрідна віха в розвитку в дебатів у нашій країні, яка свідчить про те, що гра, яку ми любимо, викликає зацікавлення у все більшої кількості людей. Ми впевнені, що це лише початок!

Оргкомітет дякує партнерам проекту – Студентському парламенту Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Студентському парламенту юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Особливу вдячність від імені учасників турніру за постійну підтримку дебатного руху оголошується раднику міністра освіти та науки України Дмитру Кулібабі та народному депутату України Лесі Оробець.

Поділитися враженнями від турніру ви можете тут або в комментарях до новини, фотографії Ви можете подивитися за наступними лінками:

Фотоальбом Ігоря Балицького  (або завантажити його тут)

Фотоальбом Евгенії Ковтун

Фотоальбом Андрія Трачука

До зустрічі в 2009 році!

Оргкомітет турніру.




Коментарі [1571]