Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Молодь заколядувала кандидатам в Президенти

14-го січня, в рамках Громадянських кампаній «Новий Громадянин» та «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!», ВМГО «Дебатна Академія» ініціювала проведення акції «Політичний вертеп».

На свято Василя і Меланки молодь вирішила нагадати трьом кандидатам у Президенти України (Ю.Тимошенко, В.Ющенку, В.Януковичу) про їхні обіцянки перед молоддю. Для цього активісти Громадянської кампанії «Молодіжна Варта» вирішили, за старовинним українським звичаєм, їм заколядувати.

Почалась вертепна хода з приміщення Кабінету Міністрів України. Юлії Володимирівни Тимошенко в цей час, на жаль, у будинку уряду не виявилось. Та прикрим був інший момент – молодь не тільки не пустили на поріг владної установи, але навіть відмовились виходити, аби отримати гостинці від молоді – результати моніторингу виконання передвиборчих обіцянок, зроблених ними як представниками політичних сил Верховної Ради, та порівняння з їх програмами кандидатів у Президенти. Відповідь чиновників виявилась короткою: «Посадовими інструкціями не передбачено виходити до вертепників…». Заколядувавши біля шлагбауму і вручивши брошури МВАРТИ охороні, молодь попрямувала до Секретаріату Президента.

 Охорона Секретаріату зорієнтувалась значно швидше, і вже за кілька хвилин ми були у подвір’ї, а згодом – і у приміщенні. Прочекавши більше 30-ти хвилин, до нас таки спустились представники Президентської канцелярії і запросили заколядувати всьому керівництву, яке на той момент було присутнім у будівлі. Свою затримку вони пояснювали нарадою, яка ще тривала під час нашого візиту. Прийняв нас заступник голови Секретаріату, який отримав брошуру і пообіцяв передати її В.Ющенку.

Закінчилась акція у приміщенні виборчого штабу Віктора Януковича, де, після півгодинного чекання, до нас вийшла Ганна Герман, яка, переглянувши нашу виставу, почастувала колядників і прийняла брошуру Молодіжної Варти. На запитання молоді, чому не виконуються обіцянки перед молоддю, пані Ганна відповіла відмовкою, що в такий чудовий день вона не хотіла би говорити про політику.

 «Захід відбувся досить вдало. Не зважаючи на те, що жоден кандидат не був присутнім під час акції, ми змогли все ж донести свої думки до їхніх представників і до громадськості, адже наш політичний вертеп викликав чималу зацікавленість серед журналістів. Те, чи дослухаються до нас самі кандидати, буде вже на їхній совісті, головне, аби сама молодь була свідомою і мала власну позицію на політичні процеси в Україні», - зазначив координатор акції Дмитро Сінченко.




Коментарі [1548]

— Валерка · січ 22, 07:55

Класна акція:)) Головне – смілива, як мені здається