Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Символ миру взлетів над київським небом, або Як "KYIV OPEN" - 2011 проходив

Дорогі друзі!
Ми самі маємо стати тими змінами, які хочемо бачити
Махатма Ганді
     Як саме змінювати світ на краще шукали відповідь минулими вихідними 01-02 жовтня 2011 року учасники Четвертого щорічного Міжнародного дебатного турніру «KYIV OPEN», який проходив у місті Києві. Захід організувала Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Дебатна Академія». Учасниками англомовного МДТ ««KYIV OPEN» стали більше 70 представників Литви, Німеччини, Росії, України, Австрії, Білорусії та Нідерландів.
     Турнір проходив за підтримки Представництва Організації Об’єднаних Націй в Україні, Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, міжнародної громадської організації «Пульс демократії», Інституту соціальної роботи та управління Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, Фонду Відкритого Суспільства та Міжнародної дебатної освітньої асоціації «IDEA»..
     МДТ ««KYIV OPEN» традиційно був присвячений темі миру та ненасилля. Цього року це було особливо актуально, адже 02 жовтня відзначався Міжнародний День ненасилля. Відповідна атмосфера та зміст створювались багатьма компонентами, серед яких – символіка миру та ненасилля, теми для обговорення та експертні виступи.
     Почесними гостями цьогорічного заходу були експерт Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Яна Салахова та Мрідула Гош – голова правління Східноєвропейського Інституту Розвитку. 01 жовтня Яна Салахова розповіла учасникам турніру про ситуацію з міграцією в Україні та Європі, дискримінацію та ксенофобію в контексті підтримки миру та поваги до прав людини. 02 жовтня, у річницю від дня народження Махатма Ганді, пані Мрідула Гош провела лекцію про життя цього великого ідеолога ненасильницького спротиву, його життєві переконання та принципи боротьби.
     Цього року на МДТ «KYIV OPEN» учасникам було запропоновано обговорити шляхи вирішення доволі нелегких проблем. Наприклад, чи може бути необмеженим самозахист від скоєння тяжкого злочину? Чи варто забороняти паради та демонстрації, які можуть спровокувати насилля? Чи виправдано запровадити нагороду за захоплення піратів та їх кораблів? Чи посприяє заборона на фінансову, військову та політичну допомогу Ізраїлю та Палестині укладенню мирної угоди між ними? Чи демократично забороняти політичні партії, які пропагують расизм та ксенофобію? А на фінальній грі, в яку потрапили по одній команді з України і Німеччини, та дві з Росії, учасники дискутували на дуже актуальну для світу тему, а саме: чи можуть громадяни звертатись до насилля у протистоянні тоталітарному режиму своєї держави?
     Символічним завершенням Турніру став випуск голуба, символу миру, в небо над вечірнім Києвом, що символізувало приєднання нових 70 молодих людей до прихильників ідей миру та не насилля.
З повагою, Прес-центр
ВМГО «Дебатна Академія»



Коментарі [2]