Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Дебати за Кодексом Честі у Харкові

Дебати за Кодексом Честі у Харкові

     Останнім часом серед студентів та викладачів стало популярне усім відоме слово "сесія". Дебатну спільноту міста Харкова теж не оминула ця епідемія. Саме тому Харківське відділення ВМГО "Дебатна Академія" вирішило організувати Міський дебатний турнір на тему: "Кодекс честі студентів та викладачів ВНЗ". Турнір відбувся у неділю 24 травня 2009 року, у стінах одного з найкращих вузів міста Харкова, одного з двох де є Кодекс честі студентів та викладачів – Харківському національному університеті радіоелектроніки.

     Участь у турнірі взяли представники 11 ВНЗ міста Харкова. Перемогу здобула новостворена команда під назвою "Симпатичный тиммейт" у складі Євгена Сакала та Катерини Буровови. Топ-спікером турніру стала одна з нових дебатерів нашого міста Катерина Буровова.

     Під час турніру я вирішив взяти інтерв`ю у учасників та суддів:

     Олександр Тучков, суддя турніру: "ігри мені не сподобались, учасники не сперечались за ідеями, проблемами чи моделями, вони придирались до нюансів, котрі взагалі неважливі, виривали слова з аргументів та заперечували їх. Я не вважаю, що це були ігри міського турніру, тренувальні ігри – можливо. Скільки разів я розповідав учасникам, що вони мають робити... результатів я не побачив."

     Антон Штефан, учасник турніру: "Мені сподобалось, що прийшло багато нових дебатерів, за рахунок цього ігри були більш цікаві, нові люди – нові ідеї. Під час турніру побачив загальну зацікавленість у темах підібраних суддями та оргкомітетом."

     Катерина Буровова, переможець турніру: "Своїй перемозі я завдячую моєму "дебатному папе" Євгену Сакало, він допомагав мені у підготовці перед кожним виступом, дуже здивувалась коли спікера турніру дали мені, хоча судді сказали, що мої виступи виглядали такими ж сильними, а інколи і більш обґрунтованими в порівняні з моїм тіммейтом."

     У висновку можу сказати, що на турнірі були вигадані цікаві вирішення насущних проблем за заданою темою.

З найкращими побажаннями,
Голова оргкомітету,
Олексій Пономар




Коментарі [1]