Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Міжнародний дебатний турнір «FIRE»

     З 26 по 28 березня 2010 року в м. Харкові пройшов міжнародний дебатний турнір «FIRE», організатором якого є Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Дебатна Академія».
    «FIRE» - найбільший у світі російськомовний  дебатний турнір. У цьому році учасниками турніру стали 60 команд, серед яких - соціально активна молодь з різних країн світу, що забезпечило напружені дискусії на найактуальніші в сучасному суспільстві теми. 
Відкриття турніру відбулося у п'ятницю і ознаменувалося виступом президента ВМГО «Дебатна Академія» Олександри Матвійчук, головних суддів турніру Костянтина Коровіна та Андрія Тимчука, голови оргкомітету турніру Олексія Пономаря та символічним запаленням полум'я в «чаші вогню». І вже в цей день почалися палкі дебати, в ході яких команди боролися за звання кращого. Увечері всіх учасників, не обізнаних з красотами міста Харкова, чекала піша екскурсія.
    Другий  день турніру почався з приємного  сюрпризу організаторів - інформаційного листка «Дебатики», в якому учасники змогли побачити себе, дізнатися невідомі факти попереднього дня і прочитати інтерв'ю з суддями. Цей день був найважчим для команд, адже їм довелося відстоювати своє право називатися найкращим у чотирьох іграх. Увечері всі учасники відвідали нічний клуб «Pafos», де їх чекав ще один сюрприз - феєричний виступ театру вогню «ARCANUM», який підкорив дебатерів своїм незабутнім шоу, про яке згадували всі наступні дні.
    Третій  день, день фіналів, був найспекотнішим, адже залишилися кращі з кращих. Був проведений чвертьфінал, півфінал і 4 тематичних фінали: фінал майстрів, фінал суддів, жіночий фінал і самий головний фінал - за звання переможця міжнародного дебатного турніру «FIRE». А в перервах між цими вогняними іграми учасники могли насолодитися улюбленим вже їм інформаційним листком «Дебатики».
    Але, як відомо, переможець тільки один, і в цьому році, після запеклої боротьби у фіналі, переможцем стала команда «Їжачки» з Дніпропетровська, а топ-спікером фіналу - Дар'я Журавська.

    Для довідки:
    «АРКАНУМ» (arсanum) - шоу-проект Сергія Невзорова (творця одного з найбільших у СНД інтернет ресурсу присвячений вогневим мистецтв: "fireforum"). Шоу-проект створений в 2003 році і працює в жанрі огня й вогненно-піротехнічного шоу. http://arcanum.com.ua/
    Ширіна Тетяна
    PR-менеджер турніра «FIRE»



Коментарі [1]