Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Дніпропетровські школярі вирішують гендерні питання

20 квітня 2010 року в Навчально-виховному комплексі № 139 у Дніпропетровську відбудеться дебатний турнір між командами із понад 10 шкіл міста на тему ґендерного рівноправ’я у владних інститутах України.

Турнір проводиться Дніпропетровським Відділенням ВМГО "Дебатна Академія" та МГО "Школа рівних можливостей" в рамках проекту «Ґендер – у школу!» за підтримки Посольства Фінляндії в Україні.

Цей турнір є заключним у серії тренінгів та показових дебатів для учнів міста Дніпропетровська на тему ґендерної проблематики. Усього було проведено 30 подібних заходів, в яких взяли участь близько 1 000 дніпропетровських школярів.

Свідченням глибокої ґендерної нерівності в країні та відсутності рівноваги між жінками і чоловіками у політичній сфері є незначна кількість (8,5%) жінок-депутатів парламенту та повна відсутність жінок у нинішньому складі уряду. Статистика чітко свідчить про недостатнє представництво жінок у Верховній Раді, а також на керівних посадах в органах виконавчої влади та управління.

Серед опитаних в Україні згоду з тим, що чоловіки є кращими політичними лідерами, ніж жінки, висловили 45% учасників та учасниць опитування. Підтримати Прем’єр-міністра Миколу Азарова, який вважає, що реформи в Україні – не жіноча справа, тому серед міністрів немає жодної жінки, готові 60% опитаних чоловіків. На тлі інших країн світу українське суспільство щодо визначення переваги політичних лідерів за ґендерною ознакою наближається до держав Східної Європи та Азії, однаковою мірою віддалившись і від африканських, і від розвинених західних країн.

ЧИ має бути ґендерний паритет у представницьких та виконавчих органах влади в Україні?

ЧИ дійсно ґендерний паритет у владі впливає на розвиток держави?

ЧИ може політичний курс, обраний чоловіками, відповідати інтересам усього суспільства?

Ці та не менш актуальні питання під час проведення дебатного турніру будуть проаналізовані учнями шкіл міста Дніпропетровська.

Дебати – це рольова інтелектуальна гра, в якій одна команда аргументовано доводить певну тезу, а інша – опонує їй. Ця гра популярна в усьому світі, яка має на меті розвиток інтелектуального та творчого потенціалу людини.

Фінал турніру відбудеться о 16:00 за адресою: Дніпропетровськ, вул. Березинська, 4, Навчально-виховний комплекс № 139.

Контактна особа: Купрієнко Олександр 097-910-23-11




Коментарі [4]

— Віка · кві 17, 04:05

Азарову далеко до Маргарет Тетчер:) Тупо заздрість