Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Дебати в Тернополі

     ВМГО «Дебатна Академія» та Міжнародна Організація Міграції в рамках спільного проекту «Дебати з пропагування культурного діалогу» продовжує проведення заходів у різних містах України. Протягом останніх місяців представники ВМГО «Дебатна Академія» спільно із Міжнародною Організацією міграції проводили подібні заходи у Львові, Києві, Ужгороді, Івано-Франківську.
     22 квітня у Тернополі відбулася жива бібліотека та дебати для школярів по Карла-Поперу. Близько 60 школярів 10-11 класів мали унікальну можливість ознайомитися із інтерактивно-освітньою методикою дебати, а також детальніше вивчити традиції, історію та умови життя в Україні представників різних національних меншин.
Як відзначила модератор ВМГО “Дебатна Академія” Ольга Савчук: “Даний проект є досить цікавим. Поєднання сутнісної та емоційної складової у формі “живої бібліотеки” та можливості, які дають дебати для визначення проблем та шляхів їх подолання  можуть бути використані для підвищення обізнаності щодо культурного різноманіття та утвердження принципів толерантності”.
          Довідково
     У «Живій Бібліотеці» книги уособлюватимуть собою реальні люди – представники національних меншин, які зазнають упередженого ставлення. «Жива Бібліотека» працюватиме як звичайна бібліотека. Спочатку читачі реєструватимуться та обиратимуть з Каталогу Книгу (яка буде представлена одним із представників національних меншин), далі підписом засвідчуватимуть свою згоду з правилами позики цієї Книги, після чого розпочнеться власне читання (живе спілкування Читача та Книги).
     По завершенні «Живої бібліотеки» відбудеться спеціальний майстер-клас з дебатів по Американському формату Парламентських дебатів та самі дебати для учасників заходу.
В рамках даного проведення заходу учасники матимуть унікальну можливість з перших вуст дізнатися про справжнє життя національних меншин в Україні, їхній непересічний досвід, про їхні думки та почуття. З допомогою дебатів студенти  зможуть розширити свій світогляд та позбутися існуючих стандартних уявлень про людей іншого етнічного та національного походження.



Коментарі [1]