Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Дебати в Івано-Франківську

Протягом вересня 2009 - січня 2010 року «Громадський Форум Івано-Франківська» за підтримки фонду розвитку українських ЗМІ посольства США в Україні та ВМГО "Дебатна Академія" втілює в життя проект «МОЛОДЬ МАЄ ВИБІР». Фінальна зустріч студентських команд, яка відбулася 16 грудня 2009 року та стала заключним етапом проекту.

 Теми які дебатувалися – це питання переважно пов’язані з президентськими виборами, повноваженнями президента та актуальні проблеми, які існують в українському суспільстві.

В сучасному світі молодь є найбільш активним елементом громадянського суспільства, провідником нових ідей. Безпосередньо здійснюючи усвідомлений вибір, беручи участь в тих чи інших формах громадського життя, молоде покоління може суттєво впливати на політичне життя українського суспільства. Саме тому, головним завданням проекту «МОЛОДЬ МАЄ ВИБІР» є активізація молоді до використання свого права на голос та права на вибір влади. Сьогоднішня молодь - достатньо розумна та талановита для того, аби змінити цю країну на краще. Наше завдання - дати можливість молодим людям реалізувати свій потенціал та сприяти у їх прагненні до змін.

 «Громадський Форум Івано-Франківська» обрав таку форму дискусії як дебати невипадково, Вони є надзвичайно демократичним видом обміну думками, оскільки передбачають чесність, рівність можливостей, повагу до опонента, толерантність і, одночасно, критичне мислення. Участь у дебатах дає студентам змогу відчути переваги такого способу обговорення дискусійних питань. Обов'язок кожної з команд кваліфіковано та в межах певних часових рамок представити свою позицію, власні аргументи «за» чи «проти». Гру оцінювали висококваліфіковані судді, які визначили переможця в раунді, а потім і в турнірі.

Дебатний турнір завершився з таким результатом: 1 місце - команда «Молодь за Зміни»: (Дубас Ярослав, Риб’янська Ірина). 2 місце – команда Молодіжний союз «Наша Україна»: (Пролорензо Андрій, Палійчук Олександр, Лихогляд Таїса). 3 місце – команда «Мафія»: (Касьянчук Олег, Василишин Костянтин, Стефанів Володимир). 4 місце – команда «Опозиційна Молодь»: (Гнатів Богдан, Андріїв Роман). Найкращим спікером визнано гравця команди “Молодь за зміни” - Риб’янську Ірину.

Проект здійснюється за підтримки фонду розвитку українських ЗМІ посольства США в Україні.




Коментарі [2]