Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

День Дебатера у Харкові

День Дебатера у Харкові 
     27 травня - день  заснування Всеукраїнської молодіжної  громадської організації "Дебатна  Академія" у цьому році позначився  для харків'ян особливою подією. Молоді активісти руху відзначали своє професійне свято - День дебатера, до якого був приурочений фінал Харківської Міський Дебатної ліги, який відбувся 27 травня 2010 року.
     Погода вдалася  на славу, тому одноголосно було прийнято рішення провести захід безпосередньо в парку ім. Т.Г. Шевченка, неподалік від Харківського театру опери та балету. У фіналі взяли участь 4 найсильніших команди Харкова серед молоді, які потрапили у фінал шляхом виграшу двох відбіркових етапів проведених раніше. Дуже порадував той факт що всі команди пройшли у фінал дуже молоді і перспективні, це свідчить про те що дебатного руху в Харкові продовжує рости й розвиватися. Дуже актуально була підібрана тема для фіналу "Ця палата вважає, що кожен харків'янин зобов'язаний стежити за чистотою свого міста", завдяки якій гра не змогла залишити байдужим жодного перехожого. Дебатерів виступили не тільки в ролі гравців і ораторів, а ще й у ролі активних пропагандистів чистоти та благоустрою Харкова. Безумовно, гра принесла велике задоволення як її безпосереднім учасникам, так і глядачам стежив за гарячими промовами дебатерів.
     Проведенням цього чудового заходу ми зобов'язані  чолі Харківського відділення ВМГО "Дебатна  академія" Олексію Пономарю та членам президії Антону Штефану й Дмитру Пєвнєву. Як у будь-якій грі, і в цій були свої переможці і переможені. Почесне 4-е місце посіла команда "Imani Yako" (Іван Будько, Юлія Землицький), третє місце - "Привід для щастя" (Руслан Неруш, Фаїна Вауліна), 2-е місце - "Ящик Пандори" (Олег Булавін, Катерина Сівакова) і нарешті, переможцями Харківської Міський Дебатної Ліги стала команда "Тьма Варіантів" (Дмитро Щербина, Тетяна Никоненко). Топ-спікером фіналу стала Тетяна Ніконенко.
     День дебатера в Харкові пройшов на хвилі  загального позитиву, акція проведена  Харківським відділенням ВМГО "Дебатна академія" привернула до себе увагу громадськості, стала одним з найважливіших кроків до підняття престижу чистоти, культури та інтелекту, а також привернула до наших лав нових енергійних молодих людей готових віддавати свої сили на благо суспільства і країни.
Тетяна Ніконенко



Коментарі [5]