Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

ФІНАЛ Дніпропетровської дебатної ліги: осінь 2008.

ФІНАЛ
III міжвузівського чемпіонату з дебатів
"Дніпропетровська дебатна ліга: осінь 2008"

КОНТРАКТНА ФОРМА ОСВІТИ:
ПОРЯТУНОК НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ, ЧИ ЗАГРОЗА ДЛЯ ЯКОСТІ ФАХІВЦІВ?

19 листопада 2008 року у Дніпропетровському університеті економіки та права відбудеться фінал міжвузівського дебатного чемпіонату «Дніпропетровська дебатна ліга. Осінь 2008».

Дніпропетровська дебатна ліга осені 2008 року розпочалась 28 вересня 2008 року і складалася з серії тренінгів, чотирьох відбіркових етапів та фіналу. У своїх стінах чемпіонат приймали: Дніпропетровський державний технічний університет залізничного транспорту, Дніпропетровський університет економіки та права, Дніпропетровський національний університет, Національний гірничий університет, Дніпропетровський інформаційно-юридичний ліцей, Дніпропетровська державна фінансова академія. Під час Ліги учасники мали можливість випробувати свої ораторські здібності у дискусіях з приводу актуальних питань сьогодення.

Для обговорення у фіналі було обрано питання доцільності наявності контрактної форми навчання навчання у вищих навчальних закладах.

Гості фіналу – представники Управління у справах сім'ї, молоді та спорту
Дніпропетровської обласної державної адміністрації та педагоги навчальних закладів Дніпропетровщини.

У Законі України «Про освіту» можна знайти такі рядки:
Освіта – основа інтелектуального, культурного, духовного, соціального, економічного розвитку суспільства і держави. Метою освіти є всебічний розвиток людини як особистості та найвищої цінності суспільства, розвиток її талантів, розумових і фізичних здібностей, виховання високих моральних якостей, формування громадян, здатних до свідомого суспільного вибору, збагачення на цій основі інтелектуального, творчого, культурного потенціалу народу, підвищення освітнього рівня народу, забезпечення народного господарства кваліфікованими фахівцями.
Який рівень сучасної освіти?
Яка форма освіти краща для студента?
Яке місце та роль приватних навчальних закладів у сучасній освіті?
Чи може держава заробляти на освіті?
Чи повинен громадянин платити за свою освіту?
Ці та не менш актуальні питання під час проведення фінальної гри будуть проаналізовані учнями, студентами та аспірантами навчальних закладів міста Дніпропетровська.

Фінал відбудеться з 15:00 до 16:30 за адресою:
вул. Набережна Леніна, 18,
Дніпропетровський університет економіки та права




Коментарі [1]