Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

ВМГО "Дебатна Академія" підтримує проведення демократичної дискусії

Минулого тижня ВМГО «Дебатна Академія» звернулась до кандидатів у Президенти України із закликом провести передвиборчі телевізійні дебати.

Разом із текстом звернення ВМГО «Дебатна Академія» передала у центральні виборчі штаби Юлії Тимошенко та Віктора Януковича символічний подарунок – книгу Назарія Боярського «Легкий старт для дебатера».

 Щоб нагадати претендентам на посаду гаранта прав і свобод людини в Україні про інтереси молоді, ВМГО "Дебатна Академія" також подарувала їм результати моніторингу відповідності сьогоднішніх президентських програм передвиборним обіцянкам, даних молоді від імені очолюваних ними політичних сил під час попередніх парламентських виборів, за аналізом всеукраїнської молодіжної громадянської кампанії "МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за Вами спостерігає".

Організація щиро вірить, що даний знак доброї волі з боку молоді України нагадає кандидатам про основні принципи ведення демократичної дискусії, яка є необхідною запорукою розвитку демократичного суспільства.

Текст звернення:

Шановні кандидати у Президенти України!

Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Дебатна Академія» як єдина організація в Україні, що цілеспрямовано розвиває дебатний рух у межах усієї країни для активізації української молоді, розвитку демократичного світогляду, надання їй можливості брати активну участь у становленні незалежної та демократичної України, звертається до Вас із наступного приводу.

Народ України 17 січня 2010 року визначив Вас в якості основних претендентів на посаду Президента України. Без сумніву, право вільно обирати є одним із досягнень нашої незалежності. Водночас, ефективність його реалізації залежить ще від одного важливого чинника – вільного поширення ідей, думок та суджень. Саме це є запорукою усвідомленого вибору, який базується на можливості людей робити самостійні висновки на раціональній основі.

Необхідно розуміти, що наявність відкритої демократичної дискусії є визначальним індексом розвитку демократії в суспільстві. Саме тому ВМГО «Дебатна Академія» пропонує Вам провести передвиборчі теледебати! Ми вважаємо, що проведення передвиборчих дебатів між кандидатами у Президенти допоможе проінформувати широкі кола суспільства про Ваше бачення розвитку країни і, що особливо важливо, стане гарним прикладом ведення цивілізованих демократичних дискусій із питань, що мають загальносуспільне значення!

У зв'язку з цим, закликаємо Вас, Юліє Володимирівно та Вікторе Федоровичу, продовжити давню українську традицію ведення демократичних дискусій, і вступити у передвиборчі теледебати! ВМГО «Дебатна Академія» готова надати методичну і організаційну допомогу при підготовці та проведенні теледебатів. Як знак доброї волі передаємо Вам посібник Боярського Назарія «Легкий старт для дебатера», та як нагадування про інтереси молоді, яка становить близько 12 млн. виборців, – аналіз Ваших програм в контексті молодіжної політики, на предмет відповідності передвиборним обіцянках очолюваних Вами партій, зроблений всеукраїнською молодіжною громадянською кампанією "МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за Вами спостерігає".

Хай це звернення та символічні подарунки стануть початком демократичної дискусії між Вами та пересторогою для спокуси застосування будь-яких недемократичних дій. З повагою, ВМГО «Дебатна Академія»




Коментарі [1542]