Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Фінал Дніпропетровської дебатної ліги

ЗАБОРОНИТИ ПРИВАТНУ МЕДИЦИНУ?

    28 травня о 16:00 у Національній металургійній академії України пройде фінал Дніпропетровської дебатної ліги, де майстри цього жанру позмагаються за перемогу.

    Дніпропетровська дебатна ліга весни 2009 року розпочалась 21 березня і складається з тренінгів, п’яти відбіркових раундів та фіналу. Під час Ліги учасники мали можливість випробувати свої ораторські здібності у дискусіях з приводу актуальних питань сьогодення.

    Тема Дискусії:

Чи потрібна заборона приватної медицини?

    Студенти навчальних закладів Дніпропетровська дискутуватимуть щодо плюсів та мінусів приватної медицини.

    У статуті Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) зазначено: «володіння  щонайвищим з досяжних  рівнем  здоров'я є  одним  з  основних  прав  всякої  людини  не зважаючи на  расу,  релігію,  політичні  переконання, економічний або соціальний стан».

    Коли виникають проблеми зі здоров'ям, кожному хочеться отримати якісну допомогу. Та куди піти за нею: в державний медичний заклад, чи в приватну клініку? Віддати перевагу безкоштовній медицині? Та чи впевнені ми у якості? Скористатись дорогими послугами? Та чи можна довіряти комерційним структурам?

    Ці та інші питання студенти Дніпропетровських учбових закладів розглядатимуть під час інтелектуальної дискусійної гри – дебатів.

    Незабаром 1 червня – день захисту дітей. Як відомо, діти – це найбільш вразлива до хвороб верства населення. «Здоровий розвиток дитини – є фактором першорядного значення» – декларує статут ВООЗ.

    Тож для кращого та оптимальнішого їх лікування треба обирати вірні шляхи. Та тема здоров'я торкається не лише дітей, а й усього людства. Платити, чи не платити за медичні послуги – головне питання, яке доведеться розібрати дебатерам. Гравці в своїх особах будуть представляти та захищати ту чи іншу сферу медичних послуг.

    Заборонити приватну медицину та дати розвиток державній, чи звернути більш уваги на приватні послуги – який вердикт винесуть студенти-дебатери ми дізнаємось 28 травня.

    Дебати – це рольова інтелектуальна гра, в якій одна команда аргументовано доводить певну тезу, а інша – опонує їй. Ця гра має витоки з Великобританії, та зараз майже в кожній країні світу молоді люди, які прагнуть вдосконалити свій інтелектуальний рівень, навчитися красиво та чітко висловлювати свої думки дебатують з того чи іншого приводу. До речі, це дуже добрий спосіб, аби запам'ятати важкий матеріал – пояснити його іншому.

    Дніпропетровське відділення Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Дебатна академія» спільно з Молодіжною громадською організацією «Асоціація студентів Дніпропетровщини» за підтримки Управління у справах сім’ї та молоді Дніпропетровської міської ради проводять серії молодіжних дебатів із залученням широких кіл громадськості та запрошує всіх небайдужих до обговорення важливих проблем українського суспільства. 


    Фінал відбудеться з 16:00 до 17:30 за адресою:проспект Гагаріна, 4, Національна металургійна академія України




Коментарі [1235]