Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Новини


Дебатна Академія » Новини

Щоб бути ЩАСЛИВИМ достатньо бути трішки БУЗУМНИМ

     У суботу, 20 березня 2010 року, дебатерів з усієї України гостинно зустрів Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана. Саме тут проходив Другий Відкритий дебатний турнір «Березневе Безумство», що традиційно організовує Київське відділення ВМГО «Дебатна Академія».

     Тридцять шість учасників з різних регіонів України зустрілися не просто щоб зіграти в дебати, а й показати свою спритність, дотепність, а дехто навіть похвалитися прикольним костюмом. Кожен безумний дебатер після реєстрації ставав на облік оргкомітету і протягом усього турніру знаходився під пильним наглядом команди людей у білих халатах. Останнє слід розуміти дослівно, оскільки увесь оргкомітет цього року був у ролі медпрацівників.

     Однією з особливостей турніру було те, що досвід учасників при їх відборі не відігравав значного значення і під час турніру «ветерани» грали разом з новачками. Ще однією особливістю було те, що склад команд був динамічним, тобто змінювався після кожної гри. Таким чином не лише позиція команд визначалася шляхом жеребкування, але і їх склад. Отож, до фіналу потрапили не команди, а окремі кращі спікери, відповідно ті, хто набрав найбільше балів у індивідуальному заліку.

     Для фіналу була запропонована досить цікава резолюція «Ця палата вважає, що сталась помилка», яку, необхідно зазначити, фіналісти не лише гідно інтерпретували, але й зіграли на високому рівні, на рівні справжнього професіоналізму.

     Жоден учасник не залишився без уваги. Окрім того, що кожен дебатер отримав сертифікат про участь у Другому ВДТ «Березневе безумство», окремі з них були нагороджені у спеціальних номінаціях. Наприклад, у номінації «Найбезумніший костюм» перемогла Авраменко Валерія, «Найбезумніше висловлювання», що прозвучало під час турніру належало Арінічевій Аллі, а «Найбезумнішим суддею» небезпідставно було визнано Наставну Аню. Переможцями фіналу стали Авраменко Валерія та Поптанич Юрій,а кращим промовцем – Грищенко Катерина.

     Ще один безумний день у дебатному русі України минув настільки швидко, ніби він тривав лише лічені секунди під час колективного фото в кінці заходу, але він назавжди залишиться у пам’яті тих, хто не пожалкував ні часу, ні зусиль, щоб потрапити до цієї по-своєму божевільної компанії. І як би не хотілося по-фаустівськи зупинити мить, покидати стіни уже такого рідного КНЕУ ім. В. Гетьмана довелося усім. І лише щирі посмішки організаторів давали надію на наступну божевільну чи не дуже, але безперечно теплу зустріч…

Вікторія Євтушенко,
божевільний дебатер із м. Суми

 




Коментарі [57]