Дебатна Академія Дебати Заходи Періодика Галерея
Новини Партнери Посилання Форум Контакти
Дебатний календар   
 

Форум


Дебатна Академія » Форум

Напередодні турніру «Серця Києва», який відбудеться вже дуже скоро, ми вирішили взяти бліц-інтерв’ю у команди «Їжачки» (Сашко Купріянко та Кирило Кожемякин), які розказали про свою карму півфіналів та про водяний пістолетик для конкурентів ,а також у Сергія Кучко, як переможця минулорічного Серця, який розказав як можна виграти турнір командою з трьох гравців.


1. Хлопці, ви якось вже тривалий час зависли на півфіналах всеукраїнських дебатних турнірів. В чому все ж проблема: у вашій грі чи в суддях?
Сашко:

Іноді в нас, а іноді в суддях. Принаймні, відомо вже, що один із суддів на півфіналі цьогорічному «Файру» був заангажованим, що не дало нам змоги пройти далі.

Кирило:

А я вважаю, що тут проблема у самих півфіналах - ці напівміри нас взагалі дратують. Ось не було їх на турнірі з фан-дебатів «Келих амура», ми не нервували і виграли його, те саме було і на турнірі на Студреспубліці, тут проблема не у людях, тут проблема у поняттях. Тому на Президії ми запропонуємо відмінити півфінали у турнірах ДА, а також разом з ними заборону слів у турнірах ПІВніч, ПІВдень і ПІВлитри…

2. Що ви можете сказати про команду «16.12» такого, що ніхто не скаже?
Сашко:

Питання про команду, тому я не буду казати. Знаємо, як грають, яка тактика, мабуть, краще за інших, але розкривати секрети не будемо?

Кирило:

Ми подарували Даші водяний пістолетик, впевнений, що більше це ніхто сказати не зможе (принаймні не збрехавши).

3. Яке у вас взагалі відношення до «вічних чемпіонів»? Чи знаєте ви їх слабкі сторони?
Сашко:

Відношення, як до «вічних» - «вечная им память и почет».Стареньких треба поважати

Кирило:

До вічних чемпіонів в мене відношення надзвичайно шанобливе, але я нажаль, ще жодних вічних не бачив, була надія на Шумахера і той пішов зі спорту( к можуть бути слабкі сторони у вічності? Це суперечить логіці). 

4. Хто сильніше, Данило чи Даша?
Сашко:

Даня – гламурніший. Даша – розсудливіша. А в чому сила, брат?
Кирило: Звичайно Данило він же хлопець, але я думаю вони силою не змагалися, хоча можливо вони десь тишком-нишком збираються і змагаються в арм-реслінг, але ця інформація мені не відома.


5. Чи готуєтесь ви до турніру? Як саме?
Сашко:

Так ми понабирали вже пончиків та кока-коли, щоб дивитися із захватом фінал цього турніру…
А серйозно - звичайно, ось зараз, наприклад, даємо інтерв’ю. Взагалі це питання дуже болюче для нашої команди .Теми не дають і, навіть, загальної тематики турніру нема. Знову гра без поповнення багажу знань, без нормального фактажу, статистики, гарних прикладів, і, як висновок –мінімальна кількість гарних ігор. Але організаторам це подобається.

І питання від команди «Їжачки» до команди «16.12»:


До Даші: У чому зберігати зараз кошти, що б не втратити їх?
До Дані (вже його задавали, але відповіді так і не отримали): який тираж журналу «Я студент» і чи не загубить він свої лідируючі позиції після звільнення одного з ключових журналістів сьогодення?


Думка експерта
Питання до Сергія Кучко:
1. Усього чотири людини можуть дати відповідь на це питання. Як виграти «Серце Києва»?

Головне перед турніром серйозно захворіти та через цю причину грати утрьох. Спочатку перший склад команди проходить кваліфікацію, а потім ти свіженький приїжджаєш та граєш у півфіналі та фіналі.

2. Що ти можеш сказати про команди «16.12» та «Їжачки»? Хто з них має більше шансів перемогти на цьогорічному турнірі?

Завжди, коли ми грали проти «16.12» вони грали або так як ми, або сильніше нас. Так що, звісно, я дуже поважаю цю команду. «Їжачки» мені дуже подобаються, тому що це, на мою думку, найсильніша команда з фану яка зараз грає. Чи іншими словами – команда, яка найбільш вдало вміє жартувати, а також поєднувати жарти та серйозні речі. Багато, власно, залежить від теми та ходу гри, але ж, на мою думку, більше шансів має «16.12». Якщо б ми робили ставки у букмекерів, то у «16.12» ставки були б вище. Але, беручи до уваги те, що у дебатах дуже багато залежить від теми та ходу раунду, якщо «Їжачки» отримають тему від якої будуть ловити кайф, вони мають дуже великі шанси перемогти.

3. Що тим можеш порадити команді, яка хочу досягти значних результатів на Всеукраїнському дебатному турнірі?


По-перше приділіть увагу аналітичній складовій гри. Дебати - це не тільки переконливість, а й вміння збудувати структуру і переконливо її захищати.
Запишіть хоча б одну вашу гру на диктофон або на камеру, та проаналізуйте її разом з партнером по команді, а найкраще приєднайте до цього більш досвідченого дебатера.
Під час аналізу знайдіть відповіді на наступні питання:
1. Чи насправді ви зрозуміли, та почули лінію гри? Іноді опозиція та уряд грають у різних окремих площинах і лінія аргументації уряду та опозиції майже не перетинаються, кожна команда розмовляла прос своє.
2. Чи грали ви з вашим партнером по команді в одну гру?
2. Чи тримали ви лінію вашої сторони: уряду чи опозиції? Якщо бути до себе прискіпливими, скільки випадків найфінгу ви знайдете?

питання ставив
Євген Сакало